СРП осъществява ръководство и надзор върху разследването по досъдебно производство, образувано по повод инцидентите в края на футболната среща между отборите на „Локомотив“ – София и „Хебър“ – Пазарджик

3 Декември 2019 г.

Софийска районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването по досъдебно производство, образувано по повод инцидентите в края на футболната среща между отборите на „Локомотив“ – София и „Хебър“ – Пазарджик, провела се на 30.11.2019 г. на стадион „Локомотив“ в гр. София.

След доклад на материалите по делото на дежурен прокурор, три лица са привлечени като обвиняеми за извършено от всяко от тях престъпление по чл.325, ал.1 от НК – хулиганство.

На обвиняемите е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, като за един от тях същата е в размер на 2000 лв., а за другите двама е в размер на 1000 лв.

Разследването по делото продължава. Извършват се съответните действия, както и се провеждат мероприятия за идентифицирането на лица, съпричастни към нанесения побой на представители на гостуващия отбор на паркинга пред стадиона.