Софийска районна прокуратура задържа извършител на хулиганство

28 Октомври 2019 г.

Д. Терзийски е привлечен към наказателна отговорност за това, че:

На 26.10.2019 г., в гр. София, ж.к. «Свобода», в условията на продължавано престъпление, е извършил следните действия:

1. Около 19:30 часа, на стълбищна площадка на жилищна кооперация, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – заплашвал Н. с думите: «Разкарай се оттук, нещастник, наркоман, ей сега ще те убия, след няколко дни си мъртъв, шушумига, мишка!», след което нанесъл удари с ръце в областта на лицето и гърдите на Н. и го изритал в областта на слабините.

2. Около 20:30 часа на същата дата, пред входа на описаната по-горе кооперация в ж.к. «Свобода», отново отправил към Н. заплашителни реплики: «Ще те очистя и ликвидирам, след дни си мъртъв» и му нанесъл удари по гърдите и слабините. Впоследствие, Терзийски захапал Н. по показалеца на дясната ръка, ударил с юмрук стъклото на притежавания от Н. автомобил – марка «Фиат» (който бил паркиран в непосредствена близост) и ритал с крака превозното средство.

Описаното представлява престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. До момента Терзийски не е осъждан.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 29.10.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.