Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа две лица за извършено тази събота блудство

28 Октомври 2019 г.

   Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Л. Цамбов (на 48 години) и С. Кирилов (на 55 години), за това, че на 26.10.2019 г., в гр. София, ж.к. „Сердика“, в близост до автомивка, са извършили блудствени действия спрямо 48 – годишната М., с цел да удовлетворят полово желание (без съвкупление), като употребили за това сила – дърпали пострадалата за ръката и главата. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 150, ал. 1 НК, което се наказва с наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години.

   С оглед високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор е постановил задържане на извършителите за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането им на 29.10.2019 г. в сградата на СРС, НО, когато ще бъде разгледано и искането за вземане по отношение на двамата на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.