Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа лице за отправена закана с убийство с пистолет в нощта срещу неделния ден; пострадалата е съпруга на извършителя

28 Октомври 2019 г.

   Г., на 49 години, е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК, за това, че:

   -На 27.10.2019 г., около 01.00 часа, в гр. София, на бензиностанция „Шел“, находяща се на бул. „Околовръстен път“, се заканил с убийство на съпругата си Р. с думите „Ей сега ще те приключа, избери къде!“, като я съборил на земята, свалил й обувките и й разкъсал потника, с който била облечена, след което взел пистолет, надвесил се над нея и възпроизвел изстрел с пистолета към крака й; като това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му.  До момента Г. не е осъждан.

   Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му  в сградата на СРС на 30.10.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.