По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено наказание „лишаване от свобода“ за измама за пореден случай на измама, извършена от едно и също лице

21 Май 2019 г.

По споразумение на СРП, подсъдимият В. Стоичков, е осъден за това, че:

На 11.07.2017 г., в гр. София, е заблудил Ж., че ще й осигури надомна работа (публикувайки обява с тази цел в сайт „Позвънете“), а след като пострадалата се съгласила, Стоичков изискал от нея да му преведе по банков път паричната сума от 34 лв. – за доставка на материалите за работа (играчки и химикалки). По този начин на Ж. била причинена имотна вреда в размер на сумата от 34 лв. Впоследствие подсъдимият не осигурил обещаната работа, както и не възстановил на пострадалата изпратената от нея сума.

Стоичков е извършил деянието при условията на опасен рецидив, като описаното представлява престъпление по чл. 211, пр. 2, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“, вр. чл. 26, ал. 1 НК.  Той е вече осъждан за поредица измами, извършени при сходна на описаната по-горе фактическа обстановка.

На Стоичков е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и девет месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.