Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу две непълнолетни лица, за извършен грабеж в парка на ж.к. „Славия“ в гр. София

7 Март 2019 г.

От СРП е внесен обвинителен акт, срещу непълнолетните Б. С. и К. Н., с който на лицата е повдигнато обвинение за извършен от тях грабеж. На 04.05.2018 г. в гр. София, за времето от 11:00 ч. до 11:40 ч., на алея в парка на ж.к. „Славия“, в непосредствена близост до локалното платно на бул. „Цар Борис III“, двамата се приближили застрашително към Г. Г. и му препречили движението. Изплашен от случващото се, пострадалият Г. побягнал в посока към булеварда, като нападателите се затичали след него. След като го настигнали в локалното платно, С. и Н. употребили сила, за да му отнемат раницата от рамото, в която той съхранявал портфейл с пари. За да преодолее съпротивата на Г., обв. С. нанесъл удар с юмрук по лицето му, след което го повалил на земята заедно с другия обвиняем – Н.  След като взели портфейла на пострадалия, обвиняемите избягали от местопрестъплението към вътрешността на парка. Поради случилото се, Г. Г. подал незабавно сигнал на тел. 112, по повод на който е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП.

Описаното деяние съставлява престъпление по смисъла на чл. 198, ал. 1 от НК, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, във вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК. Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.