На 23.02.2019 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа две лица за кражба на ценни вещи от жилище

26 Февруари 2019 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

За времето от 12.00 часа до 13.00 часа на 22.02.2019 г., в гр. София, от жилище, находящо се в ж.к. „Люлин“, са отнети чужди движими вещи – сумата от 1100 лв., бижута, часовник и други ценни вещи, от владението на П., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са С. Петров, известен в криминалните среди като „Светльо Смъртта“ и И. Иванов, които са действали в условията на съучастие, като Петров е бил извършител, а Иванов – помагач.

Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършена кражба.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа, като е постановено привеждането им в сградата на СРС днес, на 25.02.2019 г., за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.