Софийска районна прокуратура задържа 35 – годишен рецидивист за кражба на вещи от лек автомобил

11 Декември 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 15.11.2018 г., около 17.25 часа, в гр. София, кв. „Горубляне“, от яке, оставено в лек автомобил марка „Фолксваген“, са отнети чужди движими вещи – портфейл, съдържащ паричната сума от 2450 лв., от владението на А. М., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е И. Асенов, на 35 години, който е многократно осъждан, а настоящото деяние се явява извършено в условията на опасен рецидив.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по  чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 б. „А“ и „Б“  НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, вечерта на 10.12.2018 г., наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.