Софийска районна прокуратура задържа извършител на кражба от хостел; деецът проникнал през терасата от съседен апартамент

28 Ноември 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 26.11.2018 г., в гр. София, от стая, намираща се в сграда, използвана като „хостел“, са отнети чужди движими вещи – златни накити, 2 бр. часовници и сумата от 2000 лв., от владението на Е. П., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Хадая, на 44 години, многократно осъждан. Установено е, че Хадая е проникнал в помещението чрез „особена ловкост“ – прескочил от терасата на третия етаж до перваза на прозореца.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал. 1, т. 4, пр. 3, вр чл. 194, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено провеждането му в сградата на СРС на 29.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.