Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лице, извършило грабеж на спирка на градския транспорт

28 Ноември 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 31.10.2018 г., около 22.30 часа, в гр. София, на бул. „Ботевградско шосе“, на спирка на градския транспорт по линия на трамвай номер 20 и 22, са отнети чужди движими вещи – дамска чанта, съдържаща лични вещи и сумата от 40 лв., от владението на Р. Х. с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за целта извършителят на деянието употребил сила – издърпал чантата от рамото на пострадалата.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Янков, на 22 години, осъждан. Изготвено е постановление за привличането на Янков към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 НК.

Предвид изключително високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 29.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.