Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лице за сводничество, както и за извършено от него блудство

28 Ноември 2018 г.

Н. Иванов, на 28 години, е привлечен към наказателна отговорност за това, че:

1. За период от време от месец декември 2013 г., до месец октомври 2018 г., в гр. София, в къща в кв. „Христо Ботев“, склонявал и свождал към проституция, блудствени действия и съвкупление С., с користна цел. За целта Иванов пускал обяви в интернет сайтовете „Ало БГ“ и „Адам и Ева“, съдържащи снимки на С. по бельо, с посочен телефон за връзка, като при обаждане от странна на „клиенти“ изпращал С. до различни адреси, след което й взимал парите, които е получила. Това представлява престъпление по чл. 155, ал. 3, вр. ал. 1 НК.

2. На неустановена дата през м. юни 2018 г., в гр. София, кв. „Христо Ботев“, в управляван от него автомобил марка „Порше“, модел „Кайен“, извършил блудствени действия спрямо М., като употребил за това заплашване – спрял автомобила в тъмна уличка, след което се преместил на задната седалка до М. и опипвайки я й казал: „Не казвай нищо на майка си, защото тя ще го отнесе!“. Описаното е престъпление по чл. 150, ал. 1 НК.

Иванов не е осъждан до момента. Предвид високата обществена опасност на деянията, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 29.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.