Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа рецидивист, опитал да извърши кражба на стоки от голям търговски център

27 Ноември 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 25.11.2018 г., в гр. София, търговски център „Ринг МОЛ“, от магазин „Мосю Бриколаж“, е направен опит да бъдат отнети чужди движими вещи – електрически детектор, изложен за продажба, от владението на управителя на магазина, без негово съгласие, с намерение противозаконно да бъде присвоен, като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини – извършителят е задържан от охранители на обекта. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Каменов, на 42 години, който е многократно осъждан, като настоящото деяние се явява извършено в условията на опасен рецидив.  Изготвено е постановление за привличането на Каменов към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“  НК.

Предвид високата обществена опасност на дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 28.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.