Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за средна телесна повреда; деянието е извършено в столичен парк след пререкание между деца

2 Октомври 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура e приключено разследването по досъдебно производство, водено срещу обв. С. Тръпков, за извършено от него престъпление по чл. 129, ал. 2, пр. 4, алт. 2, вр. ал. 1 НК (причиняване на средна телесна повреда).

С внесен от СРП на 02.10.2018 г., обвинителен акт, Тръпков е обвинен в това, че на 07.05.2018 г., около 19.00 часа, в гр. София, ж.к. „Западен парк“, в парк „Лебеда“, находящ се на ул. „Найчо Цанов“, чрез нанасяне на удари в областта на лицето, е причинил на Р. Ц. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на три горни и два долни зъба. Телесната повреда е нанесена след ескалирал конфликт, започнал между две деца, в който впоследствие се включили и родителите им. Причина за конфликта било домашно куче, което според един от участниците в пререканието нямало право да пребивава в парка без повод или каишка.

Предстои делото срещу Тръпков да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.