По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт са осъдени двама рецидивисти за кражба; наложено им е наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет години

28 Септември 2018 г.

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, М. Стефанов, на 29 години и С. Кирилов, на 28 години, са осъдени за това, че:

 На 10.12.2016 г., около 03.30 часа, в гр. София, кв. „Модерно предградие“, от цех за обработка на пилешко месо, в съучастие, като извършители, са отнели чужди движими вещи – два ъглошлайфа, заваръчен апарат, гедоре, кабелен удължител, пистолет за боядисване и бормашина, от владението на Д. Ц. и К. П., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят. За да извършат кражбата обвиняемите срязали оградата на цеха, като деянието и за двамата е извършено в условията на опасен рецидив. Това представлява престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

На Стефанов и Кирилов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет години, което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.