Софийска районна прокуратура задържа рецидивист за извършена кражба на велосипед

18 Септември 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 16.09.2018 г. в гр. София, ж.к. „Младост – 1“, от етажна площадка на жилищна кооперация, е отнета чужда движима вещ – велосипед марка „Ninja PST bike”, от владението на Я. М., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Г. Георгиев, на 38 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК, тъй като извършеното от него деяние се явява в условията на опасен рецидив.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.