Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа 33-годишен рецидивист за извършена от него взломна кражба от жилище

27 Август 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 02.08.2018 г., в гр. София, от първи етаж на къща, находяща се на ул. „Чаталджа“, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – подбиване и изкривяване на ПВЦ – дограма, са отнети чужди движими вещи – два преносими компютъра, два фотоапарата, както и паричната сума от 500 лв. и 1000 евро, от владението на С., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е П. Русимов, който е многократно осъждан, а настоящото деяние се явява извършено в условията на опасен рецидив.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 25.08.2018 г. дежурен прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.