Софийска районна прокуратура задържа лице за извършена взломна кражба от автомобил, паркиран на паркинга на голям търговски център в столицата

25 Юли 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 09.07.2018 г., в гр. София, ж.к. „Люлин“, от паркинга на магазин Mr Bricolage, от паркиран товарен автомобил „Мерцедес“, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на стъкло на автомобила, са отнети чужди движими вещи – черна мъжка кожена чанта, съдържаща документи, банкови карти и сумата от около 160 лв., от владението на И. Н., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е А. Георгиев, на 37 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.