Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинено ПТП на пешеходна пътека в столицата, от което е последвала средна телесна повреда

10 Юли 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура e приключено разследването по досъдебно производство, водено срещу обв. А. Беров, за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 5 и последно, б. „а“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК (нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС, последвано от причиняване по непредпазливост на телесна повреда, като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието.)

С внесен от СРП на 10.07.2018 г. обвинителен акт, Беров е обвинен в това, че на 29.12.2017 г., около 17.25 часа, в гр. София, ул. „Резбарска“, на пешеходна пътека, при  управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Форд”, модел „Фиеста”, е нарушил правилата за движение по пътищата, установени в Закона за движението по пътищата, като не пропуснал стъпилия на пешеходната пътека пешеходец, при което реализирал ПТП с него. В резултат на това, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на И., изразяваща се в счупване с изкълчване на дясна раменна кост и дясна лопатка, както и счупване на двете рамена в ляво.

Предстои делото срещу  Беров да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.