Софийска районна прокуратура задържа лице за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост и цинизъм

5 Юли 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 02.07.2018 г., около 18.50 часа, в гр. Бухово, пред ветеринарен кабинет и зоомагазин, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а именно: извършителят хвърлил умряло животно по един от присъстващите свидетели, отправил обидни и нецензурни реплики на висок глас спрямо свидетелите К., К. и Д., след което се съблякъл гол - в присъствието на много хора (включително и деца), демонстративно хващайки се за гениталиите си. Деецът продължил агресивното си поведение и след пристигането на полицейските служители, като насочил оскърбителните си изявления и спрямо тях.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние е лицето Станислав Димитров, за когото е установено, че е вече осъждан, отново за хулиганство. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 05.07.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.