По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е осъдено лице, за причинено пътно-транспортно произшествие, от което е последвала телесна повреда

3 Юли 2018 г.

   С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Д. Бусуладжич, е осъден за  това, че:

   На 21.05.2017 г., около 11.35 часа, в гр. София, при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Поло“ -  по бул. „Вардар“, в района на пазар „Росица“, е нарушил правилата за движението по пътищата, като не спрял и не пропуснал пресичащия пешеходната пътека (тип „зебра“) пострадал Д. Т., като го блъснал с автомобила си. По този начин обв. Бусуладжич по непредпазливост причинил на Т. изкълчване на лявата раменна става (нараняване, покриващо признаците на „средна телесна повреда“). Това представлява престъпление по чл. 343, ал. 3, б.“А“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 НК (нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на МПС, последвано от причиняване по непредпазливост на телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено на пешеходна пътека).

   На  Бусуладжич е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, при първоначален „общ“ режим, както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от шест месеца.