По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено наказание „лишаване от свобода“ за кражба на вещи от помещение, използвано за нуждите на офис

6 Юни 2018 г.

По споразумение на СРП, подсъдимата Евгения Каменова – служител на фирма, предоставяща услуги по почистване на домове и офиси, е осъдена за това, че:

В периода от 13.04.2017 г. до 12.05.2017 г. в гр. София, докато изпълнявала задълженията си, свързани с почистване на помещението, при условията на продължавано престъпление, е извършила следните деяния:

1. На 13.04.2017 г. в гр. София, от офис на „У.“, находящ се на ул. „Никола Габровски”, е отнела чужда движима вещ – мобилен телефон марка „Lenovo”, модел „P – 70”, от владението на С., без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои;

2. На 12.05.2017 г. в гр. София, от офис на „У.“, находящ се на ул. „Никола Габровски”, е отнела чужди движими вещи – мобилен телефон марка „Samsung”, модел „GT – I 9082, клавиатура марка „Logiteck”, мишка марка „Logiteck”, както и детски играчки - смърфчета, от владението на Н., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Каменова е извършила деянието при условията на повторност - след като е била осъждана с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Описаното представлява извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

На Каменова е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, при първоначален общ режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.