По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за хулиганство, придружено с още две престъпления

5 Юни 2018 г.

На 21.10.2017 г. около 23.05 ч. в гр. София, полицейските служители при 02 РУ-СДВР- Б., Ф. и М. се движили със служебен полицейски автомобил по бул. „Княгиня Мария Луиза“, към ул. „Скопие“. В района на надлез „Надежда” те видели, че по средата на осевата линия на пътното платно върви лице от мъжки пол (което впоследствие било установено като обв. Д. Кръстев), което залитало, като по този начин създавало реална предпоставка за извършване на ПТП.

Полицейските служители спрели автомобила и разпоредили  на Кръстев да се качи на тротоара на пътното платно и да представи документа си за самоличност. Той не се подчинил на разпореждането, като вместо това започнало да отправя нецензурни реплики и закани спрямо полицаите. Поради това, Б., Ф. и М. предприели задържане на обв. Кръстев, при което обаче той успял да нанесе удар с крак  в областта на корема на Ф. и на дясното коляно на М.

Въпреки оказаната съпротива обв. Кръстев бил задържан и отведен в 02 РУ-СДВР.

По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Кръстев е повдигнато обвинение по чл. 270, ал. 1 НК, по чл. 325, ал. 1 НК и по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 НК.

Разследването е приключено, като на 05.06.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу извършителя за описаните по-горе деяния.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.