Софийска районна прокуратура задържа двамата обвиняеми, които се издирваха във връзка с установените на 29.05.2018 г. в кв. „Филиповци“ нелегални имигранти

31 Май 2018 г.

Във връзка с проведено издирване, двамата обвиняеми – Стоянка Шаламанова и Страхил Шаламанов, които вчера бяха привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл.281, ал.2, т.4 и т.5 от НК, са установени, като незабавно са задържани за срок от 72 часа по разпореждане на Софийска районна прокуратура.

Припомняме, че двамата са обвинени в това, че от неустановена дата, до 29.05.2018 г. около 17.10 часа, в  гр.София, кв. „Филиповци“, действайки като съучастници, с цел да си набавят имотна облага, противозаконно са подпомогнати чужденци да пребивават в страната, в нарушение на закона, като им предоставили помещение за нощуване; деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на лица ненавършили шестнадесет годишна възраст.

Наблюдаващият прокурор е указал обвиняемите да бъдат приведени в сградата на СРС на 02.06.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.