По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено наказание „лишаване от свобода“ за взломна кражба на вещи от къща в кв. „Орландовци“

3 Април 2018 г.

По споразумение на СРП, подсъдимите Диего Величков и Бешко Янков са осъдени за това, че:

На 08.08.2016 г., около 03.50 часа, от гараж и подстълбищно помещение на къща, находящи се в гр. София, кв. „Орландовци“, ул. „Одеса“ 6а, в съучастие, като извършители, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупени катинари на гаража и помещението, са отнели чужди движими вещи – акумулаторна батерия, радиатор за лек автомобил, моторна резачка и различни елементи от метал, от владението на Т. М., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на повторност и случаят не е маловажен. Описаното представлява извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, и т. 7, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

На Величков е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от единадесет месеца, при първоначален строг режим, а на Янков - „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, отново при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.