По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за хулиганство, по повод възникнал спор за паркомясто

8 Февруари 2018 г.

На 19.10.2017 г., свидетелят И. К. управлявал лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Поло“, в който се намирал и св. И. В. Двамата се насочили към ж.к. „Христо Смирненски“, където бил домът на В. Пред входа на кооперацията, в която живеел В., К. видял свободно паркомясто, което решил да използва. При предприемане от негова страна на маневра за паркиране, пред автомобила застанал обв. Сашко Кръстев. Той започнал да отправя към двамата свидетели нецензурни реплики и заплахи на висок глас, отказвайки да се премести.

На 19.10.2017 г., свидетелят И. К. управлявал лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Поло“, в който се намирал и св. И. В. Двамата се насочили към ж.к. „Христо Смирненски“, където бил домът на В. Пред входа на кооперацията, в която живеел В., К. видял свободно паркомясто, което решил да използва. При предприемане от негова страна на маневра за паркиране, пред автомобила застанал обв. Сашко Кръстев. Той започнал да отправя към двамата свидетели нецензурни реплики и заплахи на висок глас, отказвайки да се премести. В. отворил вратата на превозното средство и се насочил към жилището си, като в този момент обвиняемият го подгонил и хвърлил бутилка от бира към него. Непосредствено след това, Кръстев започнал да нанася удари с ръце и крака по автомобила, вследствие на което били счупени задното му и предно стъкло и бил подбит предния капак. Междувременно, К. сигнализирал за случилото се на тел 112. Пристигналите на място полицейски служители задържали Кръстев, а по случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Кръстев е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 1 НК. Разследването е приключено, като на 08.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Кръстев за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.