По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за противозаконно препятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си

6 Февруари 2018 г.

По споразумение на СРП, подсъдимият Валери Диков е осъден за това, че на 03.11.2017 г., около 11.20 ч., в гр.София, на кръстовището на ул. „Адам Мицкевич“ с ул. „3020-та“, управлявайки л.а. марка „Фиат Пунто”, противозаконно е пречил на орган на властта - полицейски служители при 09 РУ-СДВР - М. и К. - да изпълнят задълженията си, като при подаден сигнал със стоп палка не е спрял управлявания от него автомобил и продължил да се движи в посока към магазин „Лидъл“; а на кръстовището на ул. „Хан Кубрат“ и ул. „Бели Дунав“ реализира леко ПТП с л.а. „Опел Астра“.

По споразумение на СРП, подсъдимият Валери Диков е осъден за това, че на 03.11.2017 г., около 11.20 ч., в гр.София, на кръстовището на ул. „Адам Мицкевич“ с ул. „3020-та“, управлявайки л.а. марка „Фиат Пунто”, противозаконно е пречил на орган на властта - полицейски служители при 09 РУ-СДВР - М. и К. - да изпълнят задълженията си, като при подаден сигнал със стоп палка не е спрял управлявания от него автомобил и продължил да се движи в посока към магазин „Лидъл“; а на кръстовището на ул. „Хан Кубрат“ и ул. „Бели Дунав“ реализира леко ПТП с л.а. „Опел Астра“ - престъпление по чл. 270 ал.1  от НК.

На подсъдимия Диков е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.