По споразумение на Софийска районна прокуратура е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“, за извършен грабеж в столицата

5 Февруари 2018 г.

По споразумение на СРП, подсъдимият Александър Александров, е осъден за това, че на 12.08.2017г., около 05.00 часа в гр. София, ж.к. „Надежда”, на кръстовището на ул. „Демир капия” и ул. „Сава Филатеров”, в близост до филиал „Пчелица” на 170 ОДЗ, е отнел чужди движими вещи – един брой дамска чанта тип раница, съдържаща кожено портмоне, парична сума от 6,00 лв., слънчеви очила марка „Азаро“, мобилен телефон марка „Леново“, модел „А 536“, книга, ключове и други лични вещи, от владението на Б. С., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – издърпал дамската чанта съдържаща горепосочените вещи от рамото на пострадалата.

По споразумение на СРП, подсъдимият Александър Александров, е осъден за това, че на 12.08.2017г., около 05.00 часа в гр. София, ж.к. „Надежда”, на кръстовището на ул. „Демир капия” и ул. „Сава Филатеров”, в близост до филиал „Пчелица” на 170 ОДЗ, е отнел чужди движими вещи – един брой дамска чанта тип раница, съдържаща кожено портмоне, парична сума от 6,00 лв., слънчеви очила марка „Азаро“, мобилен телефон марка „Леново“, модел „А 536“, книга, ключове и други лични вещи,  от владението на Б. С., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – издърпал дамската чанта съдържаща горепосочените вещи от рамото на пострадалата – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.  

На подсъдимия Александров е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, при първоначален общ режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.