Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура са установени и задържани лица, извършили грабеж на 31.01.2018 г.

2 Февруари 2018 г.

На 31.01.2018 г., около 20.00 часа, в гр. София, ул. „Петър Делян“, обвиняемите Станимир Петков и Мариян Тинков, в съучастие като извършители, са отнели чужди движими вещи – чанта, съдържаща документи, от владението на свидетеля Г., с намерение противозаконно да ги присвои, като са употребили за това сила– нанесли удари с ръце в областта на главата и корема, както и с крака по тялото на пострадалия.

На 31.01.2018 г., около 20.00 часа, в гр. София, ул. „Петър Делян“, обвиняемите Станимир Петков и Мариян Тинков, в съучастие като извършители, са отнели чужди движими вещи – чанта, съдържаща документи, от владението на  свидетеля Г., с намерение противозаконно да ги присвои, като са употребили за това сила– нанесли удари с ръце в областта на главата и корема, както и с крака по тялото на пострадалия.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на  Софийска районна прокуратура, в хода на което извършителите са установени, като им е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителите за срок до 72 часа, като е разпоредено провеждането им на 03.02.2018 г. в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.