Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за причинена телесна повреда по хулигански подбуди, предхождана от проявена агресия при шофиране в столицата

31 Януари 2018 г.

На 06.08.2017 г., около 15, 00 часа, в гр. София, св. М. пътувал със служебния си автомобил марка „Ивеко“ по бул. „Цариградско шосе“, в посока ж.к. „Дружба“. Наближавайки спирка, находяща се непосредствено на моста на „Детелината“, М. намалил скоростта на управляваното от него моторно превозно средство, за да изчака автобус на градския транспорт, потеглящ от спирката, да се включи в движението.

На 06.08.2017 г., около 15, 00 часа, в гр. София, св. М. пътувал със служебния си автомобил марка „Ивеко“ по бул. „Цариградско шосе“, в посока ж.к. „Дружба“. Наближавайки спирка, находяща се непосредствено на моста на „Детелината“, М. намалил скоростта на управляваното от него моторно превозно средство, за да изчака автобус на градския транспорт, потеглящ от спирката, да се включи в движението. М. чул настойчив звук на клаксон зад управлявания от него автомобил, но не обърнал внимание и продължил да се движи в посока ж.к. „Дружба“. На бул. „Христофор Колумб“, на кръстовището с бул. „Проф. Цветан Лазаров“, свидетелят М. спрял на светофара, а до него спрял лек автомобил марка „Ауди“, модел „А4“, управляван от обв. Христов, в който пътували съпругата на обвиняемия и двете им деца. Обвиняемият Христов се приближил до автомобила, управляван от М. и нанесъл удар в дясната му скулово – подочна област с пластмасова бутилка, зелена на цвят, с надпис „Пиринско светло“, с вместимост от 2, 3 литра, съдържаща прозрачна течност, която хвърлил през отворения десен преден прозорец на автомобила, управляван от свидетеля. М. незабавно сигнализирал за случилото се на телефон 112 и малко по-късно през деня Христов бил установен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Христов е повдигнато обвинение по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл. 130, ал. 1 НК. Разследването е приключено, като на 30.01.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Христов  за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.