Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на агресия на пътя

15 Януари 2018 г.

На 27.06.2014 г., св. С. В. посетила търговски център „The Mall“, находящ се в на бул. “Цариградско шосе“ в гр. София със собствения си лек автомобил марка „Тойота“. До него спира лек автомобил марка „Хонда“. От него слязъл обвиняемият Пачев и нанася удар с крак по управляваният от В. автомобил.

На 27.06.2014 г., св. С. В. посетила търговски център „The Mall“, находящ се в на бул. “Цариградско шосе“ в гр. София, като се придвижила до обекта с лек автомобил марка „Тойота“, модел „Аурис“. На изхода от търговския център, в локалното платно на бул.“Цариградско шосе“, до автомобила на свидетелката спрял лек автомобил марка „Хонда“. От него слязъл обвиняемият Калоян Пачев, който бил видимо афектиран. Обвиняемият нанесъл удар с крак по лявото странично огледало на управлявания от В. автомобил, в резултат на което огледалото се счупило. След това Пачев започнал да крещи и да отправя нецензурни и обидни реплики към В., коментирайки начина на шофиране на свидетелката. Действията на Пачев били забелязани от свидетелите Й. и П. - служители от 07 РУ – СДВР, които се намесили и прекратили инцидента. Пачев бил задържан, а по случая е образувано досъдебно производство. В хода на производството на Пачев е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство) и по чл. 216 НК (повреждане на чужда движима вещ). Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 15.01.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Пачев, за описаните по-горе деяния.

 

Продължителният период от време на разследване се дължи на обстоятелството, че св. В е пребивавала дълго време извън България, като местонахождението й не е било известно; което от своя страна е препятствало нейния разпит.

 

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.