СГП привлече към наказателна отговорност водач на камион за сметоизвозване, предизвикал пътен инцидент със загинала жена в столичния квартал „Люлин“

12 Април 2021 г.

           Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем К.Н. (на 62 години) по водено досъдебно производство за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

           Около 11,00 ч. на 09.04.2021 г., в ж.к. „Люлин“ в гр. София, обвиняемият управлявал специализиран товарен автомобил – камион за сметоизвозване. В района на кръстовището на улиците „605“ и „Петър Горанов“, при извършване на маневра „завиване надясно“, водачът предизвикал пътнотранспортно произшествие. При удара пострадали пешеходците – 61-годишната Д.Д. и 2-годишният й внук А.Й.

           Вследствие на получените травми жената е починала в болница. Пострадалото дете е с фрактура на крак и се намира в лечебно заведение.

           Спрямо обвиняемия К.Н. е взета мярка за неотклонение „подписка“, с оглед влошеното му здравословно състояние. С постановление на наблюдаващия прокурор временно му е отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство.