Софийска градска прокуратура обявява конкурс за куриер, чистач и шофьор-куриер

                   

ОБЯВЯВА

конкурс за длъжностите
„Куриер“ в звено „Техническо обслужване и стопанисване на сградния фонд“ в Софийска градска прокуратура1 щ.бр.;
„Чистач“ в звено „Техническо обслужване и стопанисване на сградния фонд“ в Софийска градска прокуратура - 1 щ. бр.;
„Шофьор-куриер“
в звено „Автотранспорт“ в Софийска градска прокуратура - 2 щ. бр.

 I. Изисквания за заемане на длъжностите:

Изисквания за всички длъжности, съгласно чл. 91 от ПАПРБ:

  1. български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  2. навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер;
  5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
  6. отговаря на минималните изисквания за степен на завършено образование и ранг или професионален опит, както и на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на съответната/ните длъжност/и;

Притежава необходимите професионални и нравствени качества.

Минимални изисквания за образование, квалификация и трудов стаж:

За длъжност „Куриер“:
Образование: средно
Професионален опит и стаж: не се изисква.


За длъжност „Чистач“:
Образование: основно
Професионален опит и стаж: не се изисква.


За длъжност „Шофьор – куриер“:
Образование: средно и правоспособност за управление на МПС, категория „С“;
Професионален опит и стаж: не по-малко от 3 години.

Други изисквания:

За всички длъжности:

  • Познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността и компетентността на длъжността, която заема;
  • Организираност и експедитивност;
  • Умения за работа в екип и комуникативност;
  • Способност за самостоятелна работа;
  • Инициативност и творчество в работата;
  • Стремеж към успех и самоусъвършенстване.

II. Описание на длъжностите:

  1. Куриер“: Куриерът извършва вътрешен и външен разнос на документи, осигурява техническото обслужване на магистратите и служителите в Софийска градска прокуратура; Извършва всички дейности, свързани с осъществяването на пропускателния режим в ползваните от СГП сгради и помещения; Изготвя необходимите копия на документи по преписки, досъдебни производства и др. материали; Изпълнява и други задачи свързани с документооборота и административното обслужване; При изпълнение на възложените задачи не допуска закъснения, забавяне или други отклонения; изпълнява и други дейности, възложени от административния ръководител, неговите заместници, завеждащ СО-СГП, съдебния администратор и прекия ръководител; има задължения и носи отговорност за спазване законодателството на Република България, всички вътрешни правила, правилници и заповеди, касаещи дейността на ПРБ и СГП.
  2. „Чистач“: Поддържа хигиената в определените помещения и прилежащи площи, почиства и дезинфекцира кабинети, санитарни възли, коридори и други помещения, мебели, прозорци и др. Използва ефективно, ефикасно и целесъобразно предоставените технически средства, инвентар, консумативи и препарати за почистване и дезинфекция, като не допуска разхищения; Извършва и друг вид работа по служба по разпореждане на административния ръководител, заместниците му, завеждащ СО-СГП, съдебния администратор и ръководител сектор – ТО и ССФ; При изпълнение на възложените задачи не допуска закъснения, забавяне или други отклонения; има задължения и носи отговорност за спазване законодателството на Република България, всички вътрешни правила, правилници и заповеди, касаещи дейността на ПРБ и СГП.
  3. „Шофьор-куриер“: Осъществява транспортното обслужване на Софийска градска прокуратура и извършва вътрешен и външен разнос на документи; Следи за техническото състояние на автомобила и управлява само технически изправен автомобил; Следи ежемесечно за изминатите километри и оставащия лимит; Попълва съответните данни в пътната книжка; Ежемесечно отчита своята финансова дейност в счетоводството; Прави писмена заявка за необходимите през следващия месец за смазочни материали, резервни части и ремонт; Отговаря имуществено за виновно причинените щети на зачислената му техника и правилната експлоатация на автомобила; Извършва и друг вид работа по служба по разпореждане на административния ръководител, заместниците му, завеждащ СО-СГП, съдебния администратор и ръководител сектор „Автотранспорт“; При изпълнение на възложените задачи не допуска закъснения, забавяне или други отклонения; има задължения и носи отговорност за спазване законодателството на Република България, всички вътрешни правила, правилници и заповеди, касаещи дейността на ПРБ и СГП.

III. Процедура/Конкурсна комисия:

  1. Разглежда всяко постъпило заявление като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността;
  2. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата;
  3. Решението на Комисията, относно допускането до конкурса се оформя в протокол и списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати. Недопуснатите кандидати се уведомяват писмено, като се посочват основанията за недопускането им.
  4. В списъка на допуснатите кандидати се посочва датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по-рано от 14 дни от изнасянето на списъка, началният час и мястото за провеждане на конкурса.
  5. Списъците се подписват от членовете на комисията и не по-късно от 7 дни след изтичане на срока за подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място: Съдебна палата, бул. „Витоша“, № 2, партер, кабинет 79, Информационен център, официалния сайт на Софийска градска прокуратура, раздел: „Кариери“, http://www.prb.bg/bg/sgp/karieri/.

     6. Провежда конкурса на допуснатите кандидати и когато допуснатият кандидат за съответната длъжност е само един по следния ред:

За длъжност  „Шофьор – куриер“:

6.1. Провеждане на писмен тест с допуснатите до конкурса кандидати, с цел проверка на знанията, относно познаване на нормативната уредба, свързана с упражняване на длъжността; Обявяване на резултатите от писмения тест.

6.2. Събеседване с кандидатите, получили обща оценка на писмения тест не по-ниска от 4,50.

Резултатите се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по шестобалната система, като крайната оценка  е средноаритметичен резултат от оценката от теста и поставените оценки на събеседването от всеки член на конкурсната комисия.

За длъжностите „Куриер“ и „Чистач“ конкурса се провежда чрез събеседване.

Резултатите се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по шестобалната система, като крайната оценка  е средноаритметичен резултат от поставените оценки на събеседването от всеки член на конкурсната комисия.

Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

  • познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;
  • познаване на Закона за съдебната власт, Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България, Етичния кодекс на съдебните служители;
  • професионална мотивация за работа в СГП.

Въз основа на проведения конкурс кандидатите, получили обща комплексна оценка не по-ниска от 4,50 се класират за съответните длъжности съобразно получения от тях резултат.

 IV.  Необходими документи за участие в конкурса:

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурса с описани всички длъжности, за които се кандидатства в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.

Към заявлението се прилагат:

  1. Декларация от кандидата по чл. 95, ал. 2, т. 1 от ПАПРБ /получава се от деловодството/;
  2. Заверено копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, които се изискват за длъжността;
  3. Заверено копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит и трудовия стаж /при наличие/;
  4. Медицинско свидетелство за работа;
  5. Автобиография;
  6. Други документи, съобразно изискванията за длъжността и по избор на кандидата.

От кандидатите не се изисква представянето на свидетелство за съдимост, същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

 Съгласно чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ лицата, избрани в конкурсната процедура следва да попълнят декларация за съответствие с изискванията на чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ и да предоставят медицинска справка от център за психично здраве.

 Кандидатите могат да се запознаят с типовите длъжностни характеристики за съответните длъжности в Софийска градска прокуратура, гр. София, бул. „Витоша“ № 2, партер, кабинет 79, Информационен център.

 V.  Място на подаване на документите:гр. София, бул. „Витоша“№ 2,
партер, кабинет 79, Информационен център, телефон: 02/9219473.

 VI. Място за обявяване на списъците или други съобщения

Определям общодостъпно място, на което да се обявяват списъците и съобщенията, във връзка с конкурса: Съдебна палата, бул. „Витоша“ № 2, партер, кабинет 79, Информационен център, официалния сайт на Софийска градска прокуратура, раздел: „Кариери“, https://prb.bg/sgp/bg/karieri.

Обявата е публикувана в брой 118 от 21.05.2024 г. на вестник „Труд“.

Прикачени документи

25 Юни 2024 г.
Обновление

СПИСЪК

на допуснатите кандидати до участие в конкурса за длъжностите

„Куриер“ в звено „Техническо обслужване и стопанисване на сградния фонд“ в Софийска градска прокуратура – 1 щ. бр.,  „Чистач“ в звено „Техническо обслужване и стопанисване на сградния фонд“ в Софийска градска прокуратура - 1 щ. бр. и „Шофьор-куриер“ в звено „Автотранспорт“ в Софийска градска прокуратура - 2 щ. бр

 

Конкурсната комисия, определена със Заповед № РД-04-529/24.06.2024г. на административния ръководител на Софийска градска прокуратура реши да допусне до участие в конкурса следните кандидати:

 

За длъжността Куриер“ в звено „Техническо обслужване и стопанисване на сградния фонд“ в Софийска градска прокуратура 1 щ. бр.:

  1. Тереза Владимирова Радкова, вх. адм. № 441/31.05.2024 г.

За длъжността „Чистач“ в звено „Техническо обслужване и стопанисване на сградния фонд“ в Софийска градска прокуратура – 1 щ. бр.:

  1. Красимира Владимирова Манолова, вх. адм. № 414/27.05.2024 г.

За длъжността „Шофьор-куриер“ в звено „Автотранспорт“ в Софийска градска прокуратура - 2 щ. бр.:

  1. Петър Юриев Гогов, вх. адм. № 413/27.05.2024 г.
  2. Николай Георгиев Иванов, вх. адм. № 449/05.06.2024 г.

Допуснатите кандидати за всички длъжности следва да се явят на 11.07.2024 г. от 10:00 часа в гр. София, ул. „Черковна“ № 90, Блок 1, ет. 1, кабинет 115.

Конкурсът се провежда съгласно обявения начин и когато допуснатият кандидат за съответната длъжност е само един:

 

За длъжност  „Шофьор – куриер“:

- Провеждане на писмен тест с допуснатите до конкурса кандидати, с цел проверка на знанията, относно познаване на нормативната уредба, свързана с упражняване на длъжността; Обявяване на резултатите от писмения тест.

- Събеседване с кандидатите, получили обща оценка на писмения тест не по-ниска от 4,50.

Резултатите се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по шестобалната система, като крайната оценка  е средноаритметичен резултат от оценката от теста и поставените оценки на събеседването от всеки член на конкурсната комисия.

За длъжностите „Куриер“ и „Чистач“ конкурса се провежда чрез събеседване.

Резултатите се оформят след попълване на таблица за оценяване от всеки член на комисията по шестобалната система, като крайната оценка  е средноаритметичен резултат от поставените оценки на събеседването от всеки член на конкурсната комисия.

 

Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

  • познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;
  • познаване на Закона за съдебната власт, Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България, Етичния кодекс на съдебните служители;
  • професионална мотивация за работа в СГП.

Въз основа на проведения конкурс кандидатите, получили обща комплексна оценка не по-ниска от 4,50 се класират за съответните длъжности съобразно получения от тях резултат.

 

КОНКУРСНА КОМИСИЯ