Окръжна прокуратура- Велико Търново привлече като обвиняеми шест лица за държане и разпространение на марихуана

15 Декември 2022 г.

Окръжна прокуратура–Велико Търново привлече като обвиняеми шест лица по досъдебно производство, образувано във връзка с разкрита група, разпространявала наркотични вещества в училищата. По досъдебното производство са извършени  претърсвания и изземвания на шест адреса.  Иззети са наркотични вещества – марихуана в особено големи размери.

В качеството на обвиняеми са привлечени шест лица. Две от тях – мъже на 31 и на 30 години са привлечени като обвиняеми за това, че са държали  с цел разпространение и разпространявали марихуана. Друг мъж - на 31 години е привлечен за това, че е подбудил и подпомогнал други лица да държат с цел разпространение и да разпространяват марихуана.

С постановление на наблюдаващия прокурор тези трима обвиняеми са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

По отношение на другите трима обвиняеми, двама от които непълнолетни са наложени мерки за неотклонение -  „Подписка“ за мъж на 21 години и „Надзор на родител“ на непълнолетните две лица. 

           В хода на разследването продължава да се уточнява точното количество на държаната и на разпространената марихуана. Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.