Окръжна прокуратура – Велико Търново с нови обстоятелства по досъдебно производство във връзка с убийство на жена в гр. Горна Оряховица

4 Април 2022 г.

Във връзка с воденото разследване на убийство на 78-годишна жена в  гр. Горна Оряховица, продължи извършването на активни следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.  Заподозрян в извършване на деянието е 57-годишен мъж – син на пострадалата. Същият е установен, но предвид констатирани данни за психично заболяване, спрямо него са предприети действия за настаняване за принудително лечение в специализирано психиатрично заведение и извършване на изследване. Работата по изясняване на случая в пълнота продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл.115 от НК,  след получен сигнал в 13.30 часа на 02.04.2022 г. за намерена, в дома ѝ в гр. Горна Оряховица, мъртва 78-годишна жена със следи от насилие по тялото. Извършени са незабавни оперативни и процесуално следствени действия, оглед на местопроизшествието и други неотложни действия по разследването. Назначени са експертизи.