Мъж предаден на съд за убийство от Окръжна прокуратура – Велико Търново

10 Февруари 2022 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу В. В., на 39 години, за убийство на едно лице и причиняване на телесни повреди на три лица - престъпление по чл. 116, ал.1, т. 6, вр. чл. 115 от НК и по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 1 и ал. 2 от НК.

Обвинението срещу В. В. е за това, че на 12.07.2020 г., в гр. Свищов, в механа, по хулигански подбуди и с особена жестокост умишлено умъртвил В. Г., на 45 години и умишлено причинил телесни повреди на повече от едно лице – леки тесни повреди на И. Г., М. Г. и О. А.

  На 11.07.2020 г. пострадалият В. Г., заедно с баща си И. Г. и брат си М. Г., съпругите им, О. А. и други работници от семейната им фирма посетили механа в града. Докато били в заведението, възникнал конфликт между тяхната компания и група жени, празнуващи рожден ден, които се оплакали на сервитьора, че О. А. постоянно ги притеснява. Във връзка с това пострадалите били предупредени да не безпокоят останалите посетители. Засегнати от това, те потърсили обяснение от обвиняемия - син на управителката на заведението, защо сервитьора ги бил предупредил, че могат да ги изгонят от заведението. Конфликтът постепенно ескалирал и спорът между пострадалите и обвиняемия прераснал в сбиване. В резултат на побоя, нанесен от обвиняемия, В.Г. получил травми несъвместими с живота.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.