19 Януари 2022 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смърт на един човек

Сподели

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу И.И. за това, че при управление на товарен автомобил нарушил правилата за движение и допуснал пътнотранспортно произшествие с автобус, като по непредпазливост причинил смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго - престъпление по чл. 343, ал.4, вр. ал.3, б.„б“, пр.1, вр. ал.1, б.“ б“ и б.“в“, вр. 342, ал.1, пр.3 от НК.

На 14.07.2018 г. обвиняемият управлявал специален товарен автомобил от строителна база в с. Балван към с. Шемшево. На територията на област Велико Търново, на кръстовището между ГП София-Варна и пътя Павликени- Дряново, в пътен участък с ограничение на скоростта до 60 км/ч, той нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил със скорост от 76 км/ч. и не реагирал за спиранe в момент на спукване на предна лява гума. Вследствие на това навлязъл с камиона в насрещната лента за движение и допуснал пътно-транспортно произшествие с автобус, пътуващ по маршрут Велико Търново - Враца – Видин. При произшествието причинил по непредпазливост смърт на едно лице – жена на 50 години и средна телесна повреда на 44-годишен мъж (пътници в автобуса).

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.