Обвиняем за даване на подкуп е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Велико Търново

1 Септември 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, дал подкуп на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата - престъпление по чл. 304а, пр. 3, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

      Обвинението срещу А.А. е за това, че на 12.10.2020 г. в с. Поликраище, общ. Горна Оряховица дал подкуп – парична сума в размер на 10 лева на полицейски орган - служител в група „Териториална полиция“, сектор „Охранителна полиция“ в Районно управление гр. Горна Оряховица при ОД на МВР гр. Велико Търново. Обвиняемият дал парите на полицая, за да не извърши действие по служба - да не му състави Акт за установяване на административно нарушение за това, че при управление на лек автомобил не е спрял на знак „СТОП“, представляващо административно нарушение по чл. 6, т. 1 от Закона за движение по пътищата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.