Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняем, произвел и държал с цел разпространение наркотични вещества

14 Януари 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу  Д.Н. за това, че за времето от неустановена дата на месец декември 2017 г. до 21.12.2017 г., в гр. Горна Оряховица, в апартамент, при условията на продължавано престъпление, през непродължителен период от време, при една и съща обстановка, при еднородност на вината и при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и коноп на обща стойност 247,35 лв. Д.Н. е обвиняем и за това, че държал съоръжения и материали за производство на наркотични вещества с цел разпространение. Повдигнато му е обвинение и за това, че за времето от неустановена дата на месец ноември 2017 г. до 21.12.2017 г., в гр. Горна Оряховица, в апартамент, в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите отглеждал 2 бр. растения от рода на конопа,  всичко на обща стойност 272,35лв.

  Обвиняемият е задържан под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.