Двама прокурори от Окръжна прокуратура Велико Търново бяха наградени от Главния прокурор г-н Иван Гешев за работа по конкретни досъдебни производства

10 Декември 2020 г.

Заместник-окръжният прокурор на Велико Търново Цани Попов, Иво Дочев - разследващ полицай в ОДМВР-Велико Търново, главен инспектор Мариян Лонгинов и инспектор Венелин Русев от РУ-Горна Оряховица бяха отличени от Главния прокурор Иван Гешев  с плакети „Прокуратура на Република България“ за разкриването на тежко умишлено престъпление – грабеж на възрастна жена. На 17.11.2020 г. в условията на опасен рецидив М.А. (многократно осъждан за извършени престъпления от общ характер) отнел от 91-годишна жена портмоне със съдържащи се в него 495 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Съдът е уважил искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия „задържане под стража“.

Прокурор Катерина Лещакова от Окръжна прокуратура Велико Търново получи отличие „Служебна благодарност“ и предметна награда за работата й по досъдебно производство образувано на 17.10.2020г. за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение и за отглеждане на марихуана на територията на гр. Г. Оряховица. При разследването са открити и иззети 868 засети растения от рода на конопа и изсушена марихуана на стойност 72 910лв. Привлечени като обвиняеми са две лица и същите са задържани с постоянна мярка „Задържане под стража“ с определение на Окръжен съд В. Търново.