4 Декември 2020 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняем, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт на мотоциклетист

Сподели

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу И.П. за това, че  на 10.03.2018 г., около 13:45 часа, на път гр. Долна Оряховица – с. Драганово, на разклона на с. Янтра, при управление на МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат“, нарушил правилата за движение, като предприел маневра да завие на ляво за навлизане в път за с. Янтра, която е свързана с навлизане изцяло в съседна пътна лента, без да пропусне пътното превозно средство, което се движи по нея – мотоциклет „Хонда“, управляван от Й.Й., без да се убеди, че няма да създаде опасност за него и не извършил маневрата, съобразявайки се с неговото положение, посока и скорост на движение, вследствие на което предизвикал настъпването на пътно-транспортно произшествие с мотоциклета и по непредпазливост причинил съчетана тежка телесна повреда, довела до  постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота и смъртта на Й. Й. на 30.04.2018 г. - престъпление по чл. 343, ал. 1, буква „в“, вр. чл. 342, ал. 1, предложение 3 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.