21 Октомври 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново задържаха двама за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение

Сподели

По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Окръжен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двама обвиняеми за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества, в големи размери, с цел разпространение. Те бяха задържани след като на 17.10.2020 г., в гр. Горна Оряховица, бе разкрита функционираща модерна нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана, в  помещенията на бивш цех за разфасоване на месо.

А. К и Й.М. са привлечени  в качеството на обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че от неустановена дата до 17.10.2020 г., в гр. Горна Оряховица, в съучастие, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държали с цел разпространение  високорисково наркотично вещество в големи размери  - коноп (марихуана) – 12 151.764 гр, на обща стойност 72 910.58 лв. Привлечени са и за това, че по същото време и място отглеждали 868 растения от рода на конопа -  престъпления по чл. 354а, ал. 2 от НК и чл. 354в, ал. 1 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и за това, че е налице опасност  те да се укрият и да извършат престъпление.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Делото е взето на специален надзор от Великотърновската апелативна прокуратура.

ел разпространение