11 Юни 2020 г.

9 лица с повдигнати обвинения при спецакция под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново

Сподели

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност под ръководството на Районна прокуратура и под наблюдението на Окръжна прокуратура се проведе на територията на РУ – Свищов.

9  лица са привлечени като обвиняеми по досъдебни производства, по 11 текста от НК- за грабеж, принуда, кражби, нарушаване заповед на здравния министър, притежание на наркотични вещества и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. На един от обвиняемите за кражби е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.  С полицейски мерки до 24 часа са задържани други 8 лица. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване по досъдебно производство.

Започнати са две досъдебни производства за отглеждане на растения от рода на конопа. Образувани са три бързи производства – за държане на марихуана, шофиране в нетрезво състояние и за управление на нерегистриран мотопед, без необходимата правоспособност. Заведени са три преписки - за акцизни стоки без бандерол и възпрепятстване на служител на реда да изпълни задълженията си по служба. Разкрити са извършителите на 4 престъпления - 2 кражби, унищожаване и повреждане на уличен кафе автомат и присвояване на лек автомобил.

        В акцията се включиха служители от РУ – Свищов, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – В. Търново.