13 лица с повдигнати обвинения при спецоперация под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново и ръководството на Районна прокуратура – Павликени

3 Юни 2020 г.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе във вторник на територията на РУ – Павликени, под ръководството на Районна прокуратура – Павликени и под наблюдението на Окръжна прокуратура. Акцията се проведе с участието на служители от РУ – Павликени, Г. Оряховица, Свищов, отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР- В. Търново и ЗЖУ. 

Привлечени като обвиняеми са 13 лица, едно от които за  закана за убийство. Установени са извършителите на две престъпления - кражби, като са намерени в домовете им вещи, предмет на престъпленията.

 Образувано е едно досъдебно производство за незаконно добита дървесина и две бързи производства - за държане на наркотични вещества и за незаконно притежание на 22 боеприпаса. Образувана е преписка за държане на акцизни стоки без бандерол /във връзка с намерен 300 грама насипен тютюн, без акцизен бандерол/.

С полицейски мерки до 24 часа са задържани 8 лица.

 Проверени са 120 автомобила, 140 граждани и 7 адреса в селата Върбовка, Бяла река и Сухиндол. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата и 4 по Закона за българските лични документи, наложени са 50 глоби по фиш. Заснети са 75 видеоклипа за скорост.