16 Април 2020 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд непълнолетен, противозаконно проникнал в чужд автомобил и теглил пари с чужда дебитна карта

Сподели

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетен, противозаконно проникнал в чужд автомобил и теглил пари с чужда дебитна карта.

Обвинението срещу А. е за това, че на 20.08.2019 г., в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на деянията и да ръководи постъпките си, чрез три деяния, използвал платежен инструмент - дебитна карта, без съгласието на титуляря, като изтеглил общо 120 лева /престъпление но чл. 249, ал.1, вр. чл. 26, ал.1, вр. чл. 63 от НК/. Той е предаден на съд и по обвинение за това, че в периода от 19.08.2019 г. до 20.08.2019 г., в гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, чрез използване на техническо средство - отвертка, проникнал и направил опит да проникне противозаконно в чужди леки автомобили, без съгласието на собствениците им /престъпление по чл. 346 б, вр. чл. 26, ал.1, вр. чл. 63 НК/.

Обвиняемият е ученик, но се води на отчет в Детска педагогическа стая при РУ - В. Търново за множество прояви, предимно кражби, за които са били образувани дела в МКБППМН и са прилагани възпитателни мерки. На 19 срещу 20.08.2019 г., през нощта, обвиняемият се разхождал по улиците на града. Видял паркиран лек автомобил и решил да провери дали в купето има ценни вещи. Опитал да отвори вратата на автомобила, но не успял. Продължил по улицата и забелязал друг автомобил. Установил, че колата не е заключена, влязъл вътре и от ниша до таблото, взел кожена чантичка, в която имало банкова карта и лист, на който бил записан ПИН- кода. Взел картата и листчето с ПИН-кода и върнал чантата на мястото. Веднага отишъл до близък банкомат и изтеглил парите с чуждата карта.