Районна прокуратура–Павликени привлече обвиняем за нарушаване на извънредните мерки. Десетте ДП, образувани от прокуратурата са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново

7 Април 2020 г.

Районна прокуратура –Павликени привлече в качеството на обвиняем 53-годишен мъж за нарушаване на карантинни мерки, а именно, затова че на 29.03.2020 г. в гр. Павликени, нарушил мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората – Заповед на Министъра на здравеопазването – като лице, поставено под карантина с предписание за поставяне под карантина на РЗИ – Русе, не изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото за настаняване, на което е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието срок – адрес в гр. Павликени, като деянието е извършено по време на извънредно положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. върху цялата територия на Република България, във връзка с разрастващата се пандемия от СOVID-19 – престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. ал.1 от НК.

            До момента в ПР-Павликени са образувани 10 досъдебни производства за нарушаване на извънредните мерки, свързани с разпространението на болестта, като всички са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново.