Районната прокуратура - Павликени ръководи досъдебно производство за неспазване на задължителната карантина от страна на четирима граждани, поставени под карантина

18 Март 2020 г.

Четири досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина  от страна на четирима граждани, ръководи Районната прокуратура – Павликени. Делата за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, съгласно заповед на главен прокурор, ще бъдат взети под специален надзор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Проверката от Служители на полицейското управление в Павликени, е извършена на 17.03.2020 г. след подаден сигнал от РЗИ за четири лица, пристигнали от чужбина, подали декларация за това и поставени под карантина. При потърсването им по местоживеене в Бяла черква органите на РУ  установили, че лицата /три жени и един мъж/, са нарушили  грубо предписанията на РЗИ за изолиране в домовете им.

Пресцентърът на Апелативната прокуратура напомня, че неспазване на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.