Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за държане с цел разпространение на наркотици

9 Ноември 2018 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Обвинението срещу А. Х. е за това, че на 22.06.2018 г., в гр. Горна Оряховица, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – растителен материал и части от цветни и плодни връхчета на конопено растение с общо нетно тегло 9,348 грама на обща стойност 56,09 лева - престъпление по чл. 354а от НК.

Обвиняемият не работел официално, а се занимавал с продажба на марихуана на приятели и познати. Държал наркотика в апартамента си и в избени помещения на жилищния блок, който обитава.

На 22.06.2018 г. двама мъже решили да си закупят наркотични вещества от обвиняемия, като му се обадили и се уговорили да отидат до жилището му, за да им продаде марихуана. Тази информация била получена  в сектор „Криминална полиция“ при РУ Горна Оряховица, като при извършената проверка полицейските служители намерили държания наркотик.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.