По искане на Районна прокуратура – Павликени, задържаха мъж за отправена закана за убийство с нож

11 Септември 2018 г.

 По искане на Районна прокуратура – Павликени, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж за отправена закана за убийство.

Прокуратурата е привлякла А. В. в качеството на обвиняем, за това че на 03.09.2018  г. в гр. Бяла черква, общ. Павликени отправил закана за убийство /с нож/  по отношение на жена от същия град и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Престъпление по чл. 144 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия, т.к. от събраните по делото доказателствата (свидетелски показания, писмени доказателства, веществено доказателство - нож) може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години. Съществува реална опасност извършителят да се укрие или да извърши друго престъпление. А. В. е с обременено съдебно минало /осъждан 12 пъти/ и налагано  наказание по УБДХ за идентично деяние, което е признак за завишена степен на обществена опасност. Поради това по отношение на извършителят е взета марка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Павликени.