Мъж, ползвал чужда дебитна карта е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново

17 Юли 2018 г.

След внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, мъж, ползвал неправомерно чужда дебитна карта е осъден на една година лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с три години изпитателен срок.

Н. И. се призна за виновен за това, че на 25.03.2017 г. за времето от 16:25 до 18:40 часа в гр.Велико Търново при условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент - безконтактна дебитна банкова карта, като извършил 7 броя транзакции /плащания на ПОС/ в различни търговски обекти, /покупките са за близо 95 лева/,       без съгласието на титуляря, като деянието не съставлява по-тежко престъпление. Престъпление по чл. 249, вр. чл.26 от НК.

На 25.03.2017 г. обвиняемият намерил загубено от пострадалата жена портмоне. Взел парите и дебитната карта, а портмонето заедно с другите вещи, които били в него изхвърлил в храстите. Решил да използва дебитната карта, като отишъл в гр.Велико Търново, където от различни търговски обекти – бензиностанции и магазини пазарувал, като заплатил с чуждата карта.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.