Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за прокарване в обръщение на подправени банкноти

9 Юли 2018 г.

 

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за прокарване в обръщение на подправени банкноти.

Обвинението срещу Д. П. е за това, че на 24.12.2016 г. в гр. Свищов, в игрална зала „Уин Бет“, прокарал в обръщение, подправени парични знаци – един брой банкнота с номинал от 50 евро, със сериен номер: Х747878880990, емисия 2002 г., за която знаел, че е подправена. Престъпление по чл. 244, ал. 1 от НК.

Обвиняемият бил редовен клиент на игралните зали за хазарт и бил добре познат на персонала в тези обекти. На 23.12.2016 г. вечерта обвиняемият и негови приятели решили да отидат на дискотека в гр. Свищов. След дискотека четиримата отишли в Игрална зала, Обвиняемият седнал на един от игралните автомати и поискал от крупието да му зареди 50 евро, като му дал банкнота от 50 евро. Служителят установил, че същата е неистинска. В този момент автоматът, на който играел обвиняемият, му пуснал печалба. Крупието изтеглил равностойността на 50 евро, дал на обвиняемия останалата част от печалбата, като върнал фалшивата банкнота  и казал на групата да си тръгват. Веднага след това обвиняемият и неговите приятели влезли в друга игрална зала. Седнали пред игрални автомати, поискали да им заредят машините, за да играят, като платили с български левове.  След известно време обвиняемият поискал от служителя да зареди игралния автомат с още 50 евро, като му подал  неистинска банкнота. Когато я проверил служителят видял, че малко е разлепена през средата и е неистинска. Докато проверявал банкнотата, четиримата изненадващо бързо напуснали казиното.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.